dimecres, 10 de maig del 2017

RESSENYA; LECTURA LLIURE: CIRCUS

CARMEN SÁNCHEZ VALERO
http://www.bromera.com/tl_files/llibres/mini/mteatre/circus.gif
La ressenya que ens ocupa es sobre el llibre titulat “Circus”. L’autor del llibre es diu Eduard Costa i Gonzalvo, que va nàixer en Albalat de la Ribera (València) l’any 1972 i està considerat com un dels autors de teatre valencians amb més futur en la actualitat. Està llicenciat en dret per la Universitat de València i en art dramàtic per l´Escola Superior d´Art Dramàtic de València. També forma part de la companyia valenciana Anem Anant Teatre. En la seua producció podem destacar una de les obres més importants com és “Argos (la balsa de la Medusa)”, que va obtindre el premi a la millor obra conjunt en la 20a edició del Premi Vila de Mislata. Amb aquest llibre va guanyar el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal- Ciutat de Carcaixent en 2003. Aquest llibre va ser editat en Alziral’any 2004, per l’editorial Bromera.

Aquesta obra de teatre podríem dir que transcorre durant l’actualitat narrant totes les aventures que van a viure quatre xiquets que van al mateix col·legi anomenats: Maria Ferranda, Txema, Carol i Susi, durant un dia en el que tenen que preparar una pràctica per a educació física, en la qual tenien que cantar i ballar, és a dir, tenen que preparar un ball per a final de curs que han de representar-lo davant de tot el col·legi i com no volen quedar mal tenen que practicar i treballar-lo molt. Com no podien estar en ninguna casa, tenen que trobar un lloc propi i adequat on poder estar sense destorbar a ninguna persona. Però durant aquestos moments, viuran moltes aventures que es desenvoluparan en el llibre.

L’obra ens conta la història de quatre xiquets d’un mateix col·legi que tenen que preparar una pràctica per a l’assignatura d’educació física, concretament un ball de fi de curs. Aquestos xiquets no podem fer-ho a les seus cases perquè destorben el seus pares i tenen que pensar en un altre lloc per anar a preparar-ho. Per això, se’n van a un casalot abandonat, paregut al que podem trobar a les pel·lícules de por, i assagen en aquest lloc la pràctica. En aquest viuran moltes aventures interessants i divertides ja que es barreja un poc el gènere de terror, descobrint a poc a poc les diverses trampes a les que els personatges tenen que fer front; introduint l’ús de la màgia del circ, partint de la il·lusió, la fantasia i l’engany. A més, també podem marcar la presència contínua al llarg de l´ obra del musical, un gènere d’entreteniment. L’obra es divideix en tretze escenes, en les quals ens narren les diferents aventures que els xiquets van a viure. Comença amb una xicoteta introducció de tot el que els xiquets han de fer i situant al lector en la situació, i desprès va a poc a poc centrant-se en el treball que cada xiquet ha de fer. Com a mínim, n’hi ha un capítol en el qual es parla de un dels xiquets, per això podem trobar quatre escenes destinades als protagonistes, és a dir, tenim un capítol de “La cançó de Maria Ferranda”, un altre de “La cançó de Susi”, “La cançó de Txema” i “L’habitació dels somnis (La cançó de Carol)”.
http://pan.fotovista.com/dev/7/4/00135947/g_00135947_001.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada