dilluns, 27 de març del 2017

Gènere dramàtic

GÈNERE DRAMÀTIC
Els ensenyants han de conéixer que hi ha diversos tipus de gèneres literaris, si si conegueren les característiques d’almenys u, seria més fàcil  que comprengueren i escrigueren textos del mateix gènere literari.
L’ensenyament a l’escola ha de ser el més complet possible. Els Mestres haurien de conéixer els principals gèneres literaris i els que no ho són i anar més enllà de les normes de cadascun.
La literatura és com la vida i les époques, evoluciona en els anys i per això, les normes no són rígides, sinó tot el contrari, són flexibles i a més a més, les marquen la societat i els individus que volen o requereixen els propis individus en cada moment.
El gènere dramàtic també pot anomenar-se “gènere discursiu” (Glòria Bordons, 2003), pertany al grup dels conversacionals, textos teatrals, entrevistes i seu pertany al segle XIX. (Wikipedia, 2017).  A través del diàleg dels personatges, representa algun episodi o conflicte de la vida dels éssers humans.
Els seus trets més característics són la utilització del diàleg i que no apareix la figura del narrador. Està destinat a ser representat, com ja està explicat anteriormente,abraça tot allò que s'ha escrit per al teatre. A més, posseïx una estructura narrativa prou rígida, dividida en tres parts. Presentació o exposició, nus o desenvolupament i finalment, el desenllaç.
Al inici de l'obra que pertany a la presentació, habitualment és la de major extensió i també coincidix amb el moment on la trama es complica. Aquesta part té el nom de clímax (conflicte). Quan el problema és resolt, arriba el moment del desenllaç. Ací es planteja el desenrotllament de l'obra.

L'estructura externa del teatre està composta per diferents actes marcats per les accions principals dels personatges i les escenes on estos apareixen i el temps de les quals és menor que els actes. (Paola De Nigris, 2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada